Президентът се държи като опозиция на реформаторската част от сглобката. Атаката

...
Президентът се държи като опозиция на реформаторската част от сглобката. Атаката
Коментари Харесай

Проф. Димитър Вацов: Президентът се държи като опозиция на реформаторската част от сглобката

Президентът се държи като съпротива на реформаторската част от сглобката.

 

" Атаката на Радев против ПП-ДБ изцяло прекатурва патоса му " Мутри, вън! "

 

Това сподели пред БНР проф. Димитър Вацов, професор по философия и социология в Нов български университет.

" Неговите стрели са ориентирани към наречените от него " безродници ", които са най-много от Политическа партия и Демократична България. Тази офанзива против ПП-ДБ изцяло прекатурва патоса му " Мутри, вън! ". Защото, в случай че има към момента някаква мощ, която поддържа концепцията за изсветляване на стопанската система, политиката и така нататък - това са те ". 

 

" Вторият мандат на Румен Радев е един опит за политическа равноправност и подготовка за основаване на личен политически план, от една страна, само че от друга - това е път към политическа маргинализация на президента, защото той става все по-изолиран от парламентарните партии ", счита проф. Вацов. 

 

Според него, в случай че президентът готви собствен политически план, той няма по какъв начин да влезе в политическата власт, без коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи:

" Затова Радев трансформира ПП-ДБ в главен собствен конкурент, а доста по-малко нападна Бойко Борисов и Делян Пеевски.... Движението " Трети март ", за което имаме индикации от близки до Радев хора, явно е замислено като алтернатива на реформаторската част от сглобката, което да влезе в синхрон с Движение за права и свободи и ГЕРБ, само че е мъчно да се осъществя, тъй като би трябвало да влезе в директна борба за електорат с " Възраждане " и Българска социалистическа партия, а няма да е елементарно да пробие там ".

 

Острата рецензия на президента към сглобката автоматизирано усилва възможностите ѝ да се държи единна, уточни още той и добави, че " сега не се вижда опция на ръководството ".

По думите на проф. Димитър Вацов проруската позиция на Радев, декларирана след началото на войната на Русия в Украйна, го е противопоставила на евроатлантическите партии в Народното събрание, само че и на забележителна част от българските жители:

" Да не забравяме, че над 60% от българските гласоподаватели поддържат европейското бъдеще на България ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР